Blog
  • Αρχική
26
09
2018

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BABY SWIMMING;

Λέγοντας baby swimming ή βρεφική κολύμβηση εννοούμε τα παιδαγωγικά προγράμματα κολύμβησης που απευθύνονται σε βρέφη, από 6μηνών έως το τέλος του 2ου  έτους (ολοκλήρωση της βρεφικής ηλικίας)

Το μωρό έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί από νωρίς με το νερό και αυτό στη βρεφική ηλικία μπορεί να γίνει εύκολα αφού μόλις πριν από λίγους μήνες βρίσκονταν στο υγρό περιβάλλον της μήτρας. Τα μωρά κάνουν αντανακλαστικές κολυμβητικές κινήσεις μέσα στο νερό και όταν κάνουν βουτιές, κρατούν την αναπνοή τους, χωρίς να πνίγονται.

Μάλιστα πολλά μωρά  που παρακολουθούν μαθήματα βρεφικής κολύμβησης είναι σε θέση να κολυμπούν πριν καν περπατήσουν. Ταυτόχρονα βελτιώνουν  το συγχρονισμό, την αντοχής τους και τονώνεται  το αναπνευστικό τους σύστημα.

Σε αυτή την ηλικία είναι απαραίτητη και η συμμετοχή του γονέα στα μαθήματα , έτσι οι γονείς με τα μωρά τους, που σε αυτή την ηλικία οι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν μαζί είναι ελάχιστες, έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μαζί μια πολύ παραγωγική αλλά και ευχάριστη ώρα που ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσά τους.

Επίσης είναι ευκαιρία για τα μωρά να συναναστραφούν με συνομήλικα παιδιά και να κοινωνικοποιηθούν. Δίνοντάς τους το κατάλληλο κίνητρο , το παιχνίδι, μαθαίνουν να συναναστρέφονται και αλληλεπιδρούν  μεταξύ τους.

Μέσα στο νερό τα μωρά είναι ελεύθερα να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν νέες ιδέες χωρίς τον κίνδυνο να τραυματιστούν και μέσα από τον πειραματισμό και την επανάληψη αποκτούν αυτοπεποίθηση και επιθυμία για μάθηση.

Το ζεστό νερό της πισίνας σε συνδυασμό με τις ασκήσεις τους δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης και   χαρίζει στο μωρό συνεχόμενο και πιο ήρεμο ύπνο.

Τα μωρά συμμετέχουν ευχάριστα στα μαθήματα και η  κολύμβηση προσφέρει μεγάλη χαρά στις ζωές των νηπίων και των βρεφών.

Τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης είναι μοναδικά!!!

Δημήτρης Ευαγγέλου

author: Δημήτρης Ευαγγέλου